Frida Finstad

-norsk/svensk artist og låtskriver influert av skandinavisk pop. Med hennes raspete stemme och cocky tekster er hun en artist for framtiden

Biografi: 

Den fremtidige artisten har allerede påvirket alle, ung som gammel, med sanger fylt med attityd, selvtillit og ydmykhet.


Hennes sound blir beskrevet som catchy, fargerikt og kraftig, med et snev av sårbarhet. Hun er påvirket av artister som Peg Parnevik, Zara Larsson, Julie Bergan og Dua Lipa.


Frida ønsker å være et forbilde for unge mennesker ved å snakke om feminisme, urettferdighet og ønsket om å knuse Janteloven.

Photo: Margaux Souchon

Navn: Frida Strand Finstad


Født: 4 September 1994 (26 år)


Sjanger: Pop


Gjør: Artist og studerersinger/songwriter i Stockholm


Aktive år: 2019-


Labels: Independent 

Den tidligere eliteseriemålvakten i håndball er aktuell med låten "Worth Waiting" som har releasedag 21. maj. Tidligere har hun levert tre singler, alle med en attitydfyllt undertone, og det virker som at det er sporet Finstad kjører på, selvom "Worth Waiting" også viser opp hennes desperate og frustrerte side. Låten er skrevet av Frida Finstad, Ida Gratte og Jonatan Renström, som også har produsert låten. 


Så, da var jeg alene igjen. Bare jeg. Selv. Jeg er trøtt på å alltid være en “dårlig timing” i alt jeg gjør. Trøtt på at relasjoner tar slutt fordi tiden ikke er rett, eller at den andre ikke er villig til å prioritere å gi meg en sjanse. Det har skjedd flere ganger enn jeg har fingrer, og det kommer helt sikkert skje igjen. Det verste er når den andre parten uttrykker at hva som kan skje i fremtiden er usikkert, men jeg vil jo ikke at du skal vente på meg heller. Nei, så bra, for hva får deg til å tro at jeg tenkte gjøre det? tenker jeg for meg selv, mens jeg i underbevissthet vet at jeg ikke kommer til å tenke på noe annet de neste tre årene. Hvorfor er det alltid jeg som må vente? Hvorfor kan ingen vente på meg for en gangs skyld? Jeg har så mange spørsmål uten svar, men det største er som alltid; si meg, kommer det til å være verdt å vente?Finstad er en Stockholms-basert artist og låtskriver på 26 år fra Rælingen utenfor Oslo. Hun ønsker å øke folks selvtillit og evne til å tenke bort janteloven, som hun syntes tar alt for mye plass her i Skandinavia. Det handler om selvtillit, å tørre å si det man synes og å stole på seg selv når ingen andre gjør det. 


Hun pleide å bruke time etter time på treningssentre og i håndballhaller for å forsøke å bli en fremgangsrik målvakt.

Etter å ha spilt i 14 år googlet hun seg frem til hva et akkord er; nå studerer hun singer/songwriter på Kulturama i Hammarby Sjöstad, jobber på sin kommende EP  og snakker flytende svensk. Det takker hun “Parneviks”, “Wahlgrens Värld” og Astrid Lindgren for. At hun bare har vært i gamet i ca ett år er vanskelig å tro, men veldig spennende


Frida har alltid hatt ett behov av oppmerksomhet, å være "the center of attention" og å påvirke folk rundt seg. Hun har alltid vært høylytt og 


Frida har alltid haft ett behov av uppmärksamhet, att va "the center of attention" och vilja att påverka runt sig.

Hon har alltid varit högljudd och merkbar i et rom fullt av fremmede, og ifølge seg selv er hun definitivt her for å bli, og har et ønske om at navnet hennes skal være på alles lepper.


Jeg har brukt for mange år av livet til å planlegge hvordan jeg skal ta over verden gjennom å skape musikk og underholde. Jeg ønsker at andre skal kjenne det samme jeg gjør når jeg relaterer til en låt. Jeg kan absolutt ikke sitte stille og håper du er klar for å hoppe på toget, for nå kjører vi!

Photo: Ida Hammar

Photo: Ida Hammar

Photo: Margaux Souchon

Photo: Ida Hammar

Photo: Margaux Souchon

Photo: Private

KONTAKT

music@fridafinstad.com


booking@fridafinstad.com