norsk artist og låtskriver influert av skandinavisk pop. Med hennes raspige stemme och cocky tekster er hun en artist for framtiden

FRIDA FINSTAD


Biografi: 

Den fremtidige artisten har allerede påvirket alle kjønn, ung som gammel, med sanger fylt med attityd, selvtillit og alt som hører med. Debutsingelen hennes "I Got This" ble utgitt i juli 2020 og inneholder alt du trenger for å heve selvfølelsen din.


Hennes sound blir beskrevet som catchy, fargerik og kraftig, med et snev av sårbarhet. Hun er påvirket av artister som Peg Parnevik, Zara Larsson, Julie Bergan og Dua Lipa.


Frida ønsker å være et forbilde for unge mennesker ved å snakke om feminisme, urettferdighet og ønsket om å bryte Janteloven.

Photo: Margaux Souchon

Navn: Frida Strand Finstad


Født: 4 September 1994 (26 år)


Sjanger: Pop


Gjør: Artist og studerersinger/songwriter i Stockholm


Aktive år: 2019-


Labels: Independent 

OM FRIDA FINSTAD

Den tidligere eliteseriemålvakten i håndball (Oppsal og Sola), Frida Finstad, slapp den 27. November sin tredje singel for året. Tidligere har hun levert to poplåter i den mer cocky stilen, tydelig inspirert av blant annet Peg Parnevik og Zara Larsson. Dette får vi også smake på i “Up All Night”, samtidig som hun byr på en noe mer myk side. Låten er skrevet av Frida selv, men produsert av hennes venn Simon Örthagen. Produksjonen lar teksten, sangen og attituden ta sin plass, men er med på å få fram de hookige melodiene som setter seg etter første gangen man lytter. 


Finstad er en Stockholms-basert artist og låtskriver på 26 år fra Rælingen utenfor Oslo, som ønsker å øke folks selvtillit og evne til å tenke bort janteloven, som hun syntes tar alt for mye plass her i Skandinavia. Det handler om selvtillit, å tørre å si det man synes og å stole på seg selv når ingen andre gjør det. 


For mindre enn to år siden googlet hun seg frem til hva et akkord er; nå studerer hun singer/songwriter på Kulturama i Hammarby Sjöstad og snakker flytende svensk. Det takker hun “Parneviks”, “Wahlgrens Värld” og Astrid Lindgren for. At hun bare har vært i gamet i ca ett år er vanskelig å tro, men veldig spennende


Fridas debutsingel “I Got This” er fylt av kaxiga melodier og statement-setninger, ja alt du trenger for å kjenne at selvtilliten sitter der den skal, tydeligere enn noensinne. Attituden og følelsen finner vi også i hennes seneste singel “Boss Ass Bitch”, som tar opp viktige samfunnsspørsmål gjeldende likestilling og hva som anses som “rett og feil” når det kommer til kvinner.  


Som Finstad selv uttaler har den nye singelen en litt mykere og følelsesmessig side, der man tas med inn i hodet på en jente med adhd som nylig har blitt singel. Du sier at du ikke bryr deg, du oppfører deg cool og later som at du er over noen, men når mørket kommer vet du at du ikke kan tenke på noe annet enn samtalene som aldri har funnet sted, minnene du aldri får og opplevelser du bare kan drømme om. Om man bare kunne se hverandre en gang til…Photo: Margaux Souchon

Photo: Margaux Souchon

Photo: Margaux Souchon

Photo: Oskar Bergman

Photo: Private

Photo: Margaux Souchon

KONTAKT

music@fridafinstad.com


management@fridafinstad.com


booking@fridafinstad.com

Copyright © Frida Finstad