Frida Finstad

- norsk/svensk artist och låtskrivare influerad av skandinavisk pop. Med hennes raspiga röst och kaxiga texter är hon en artist för framtiden

Biografi: 

Den framtida artisten har redan hunnit påverka alla, ung som gammal, med hennes låtar fyllda med attityd, självförtroende och sårbarhet. 


Hennes sound beskrivs som catchy, färgglatt och kraftfullt. Hon influeras av artister som Peg Parnevik, Zara Larsson, Julie Bergan och Dua Lipa


Frida vill vara en förebild för unga genom att prata om feminism, orättvisor och önskan om att krossa jantelagen.

Photo: Margaux Souchon

Namn: Frida Strand Finstad


Född: 4 September 1994 (age 26)


Genre: Pop


Gör: Artist och pluggar singer/songwriter på Kulturama


Aktiva år: 2019-


Labels: Independent 

Den före detta handbollsmålvakten i norska elitserien är aktuell med nya singeln "Worth Waiting" med releasedag 21:a maj. Tidigare har hon levererat låtar med en kaxig underton, och det verkar vara spåret Finstad åker på, även fast "Worth Waiting" också visar upp hennes desperata och frustrerade sida. Låten är skriven av Frida Finstad, Ida Gratte och Jonatan Renström, som också har producerad låten.


Så var jag ensam igen. Bara jag. Själv. Jag är trött på att alltid va en “dålig timing” i allt jag gör. Trött på att alla relationer jag har haft alltid tagit slut på grund av att tiden inte är rätt, eller att den andra inte är villig att prioritera att ge det vi har en chans. Det har hänt flera gånger än jag har fingrar, och det kommer förmodligen hända igen. Det värsta är när den andra parten uttrycker att vad som kommer hända i framtiden är oklart, men jag vill ju inte att du ska vänta på mig heller. Nä, va bra, för vad får dig att tro att jag tänkte göra det? tänker jag, medans jag i mitt undermedvetna vet att jag inte kommer tänka på något annat dom nästa tre åren. Varför är det alltid jag som måste vänta? Varför är det ingen som vill vänta på mig för en gångs skuld? Jag har så många frågor utan svar, men den största är som alltid; säga mig, kommer det vara värt väntan?


Finstad är en Stockholmsbaserad artist och låtskrivare på 26 år från Rælingen utanför Oslo. Hon önskar att öka folks självförtroende och förmåga att krossa Jantelagen, som tar allt för mycket plats här i skandinavien.

Det handlar om att stå upp för det man tror på, våga säga vad man tycker och lita på sig själv när ingen annan gör det. 


Hon brukade spendera timme efter timme på gymmet och i handbollshallar där hon försökte bli en framgångsrik målvakt. 

Efter att ha spelat i 14 år googlade hon sig fram till vad ett ackord är; nu pluggar Frida singer/songwriter på Kulturama i Hammarby Sjöstad, jobbar på sin kommande EP och pratar flytande svenska. Det tackar hon “Parneviks”, “Wahlgrens Värld” och Astrid Lindgren för. Att hon bara har varit i gamet i ungefär ett år är svårt att tro, men väldigt spännande.  


Frida har alltid haft ett behov av uppmärksamhet, att va "the center of attention" och vilja att påverka runt sig.

Hon har alltid varit högljudd och märkbar i ett rum fullt av främlingar, och enligt henne själv är hon definitivt här för att stanna, och har en önskan om att hennes namn ska vara på allas läppar.


Jag har spenderat för många år av mitt liv där jag har planerat hur jag ska ta över världen genom att skapa musik och underhålla. Jag vill att andra ska få samma känsla som jag gör när jag relaterar till en låt. Jag kan absolut inte sitta still och hoppas du är redo att hoppa på tåget, för nu åker vi! 


Photo: Ida Hammar

Photo: Ida Hammar

Photo: Margaux Souchon

Photo: Ida Hammar

Photo: Margaux Souchon

Photo: Private

booking@fridafinstad.com

KONTAKT